TUNNUS: SALASANA
Varatuomari
Marjo Kiukkonen
Etusivu
Näkemiin
Asiakkuudesta:
Julkisesti huomattua
Kuva-albumi
Etiikka

Ajankohtaista

Julkisesti huomattua

Marjo Kiukkonen yhteiskunnassa 

Marjo Kiukkonen on esiintynyt säännöllisesti julkisessa sanassa, tässä muutamia poimintoja:

Marjo Kiukkonen rohkaisee naisia pitämään puolensa lakiasioissa.

- On paljon asioita, mitä naiset eivät miesten uhkausten ryöpyssä havahdu ottamaan huomioon.
- Naiset rakentavat elämänsä miehen varaan. Ja niinpä, kun mies yht'äkkiä katoaa naisen elämästä – olkoon se sitten kuoleman tai eron kautta -nainen lamaantuu, kunnes löytää uuden miehen. Nainen ei usein voi kuvitellakaan ”käyttävänsä” miestä niin kuin mies naista; rakentaa ensin oman elämänsä mielekkääksi ja hankkii vasta sitten kumppanin itselleen. Toki poikkeuksia on, itsenäisiä naisia on mutta varsinkin miehistä tällaiset naiset ovat pelottavia ja outoja, Marjo arvelee.

Haastattelu Me naiset-lehdessä no 14, 5.4.1979.

Rutiinijuttuja ei ole

- Tässä työssä ei rutiinijuttuja ole. Vaikka monessa on päällisin puolin samat kuviot, ne ovat vain osittain yhteneväisiä. Jokaisella jutulla on omat vivahteensa ja siksi mielenkiinto työhön aina säilyy. ... Asiakkaat osaavat nykyään vaatia, että heidän juttunsa hoidetaan ripeästi. Se onkin ihan oikein ja pyrin siihen, että saan jutun heti vireille.

Haastattelu Hyvinkään Uutisissa 10.5.1987.

Maine

- Hyvän maineen rakentamiseen menee kauan, mutta sen voi menettää hetkessä. Kannattaa pitää maineestaan kiinni. Kun on rehellinen asiakkaille, kollegoille ja tuomioistuimelle, voi nukkua yönsä hyvin.

Marjo Kiukkonen Suomen Asianajajaliiton opiskelijaseminaarissa lokakuussa 2005.

Ei kannata olla liian hyväuskoinen

- Suosittelen avioehtoa perusturvaksi kaikille. Jos toinen vastustaa avioehtoa, voi kysyä, rahanko takia sitten menit naimisiin kanssani. Asiat tulevat selviksi, Kiukkonen naurahtaa.
- Ennakkoon ei voi tietää miten elämä menee. Kannattaisi tehdä ainakin avioehto, joka sulkee pois perinnöt, testamentit ja lahjat. Jos toinen puoliso saa perinnöksi vaikkapa asunnon, eihän toinen ole siihen tikkua ristiin laittanut. Jos ajatellaan, että puolisoilla tulee avioero, olisi reilua, että toinen saa pitää edes oman perintönsä ja jaetaan vain sitä panosta, mikä on tehty avioliiton aikana.

Aamuposti-lehti 4.3.2006.

Vuoden asianajajaksi
Helsingin Asianajajayhdistyksen vuoden asianajajaksi valittiin 9.1.2005 asianajaja Marjo Kiukkonen Hyvinkäältä. Valinnassa on painotettu henkilön ansioita liiton toiminnassa sekä asianajotoiminnan tunnetuksi tekemisessä. Vuoden asianajan esitteli Helsingin Asianajajayhdistyksen joululounaalla asianajaja Marja Ramm-Schmidt, joka toi esiin seuraavanlaisia adjektiiveja, jotka Kiukkosta kuvaavat: ahkera, tunnollinen,perusteellinen, tinkimätön, sekä äärimmäisen tarkka tapaohjeiden noudattamisen suhteen.
Marjo Kiukkosella on kunnallisia ja järjestöluottamustehtäviä. Hän on tähän mennessä antanut suuren työpanoksen Suomen Asianajajaliiton eri elimissä, mm. Ammatillisessa valiokunnassa, Suomen Asianajajaliiton hallituksen valitsemassa perhe-ja perintöoikeuden asiantuntijaryhmässä ja valtuuskunnassa. Marjo Kiukkonen valittiin ensimmäisenä naisena Asianajajaliiton valtuuskunnan puheenjohtajaksi vuonna 2002.

Suomen Asianajajaliiton lehdistötiedote joulukuu 2005.


Naiseus voimavarana

- Naiseus on tärkeä voimavara.Naisasianaisena olen aina kuulunut naisporukoihin ja uskon naisverkostoihin...
- Olen työsidonnainen mikä on vaatinut mieheltäni sopeutumista. Tykkään vilpittömästi auttaa ihmisiä ja tehdä tätä työtä...
- Työssäni olen tekemisissä kaiket päivät ikävien ja stressaavien asioiden kanssa. Asiakkaat kääntyvät puoleeni silloin, kun heille on tapahtunut jotain ikävää, esimerkiksi avioeron vuoksi. Työssäni olen antavalla puolella, mutta vapaa-aikanani imen vastapainoksi energiaa läheisiltäni ja ystäviltäni.

Kokonaiseksi naiseksi, kirjoitus Anna-lehdessä 2005.


Eettinen Marjo

-Keskustelin Kiukkosen kanssa eettisistä säännöistä ja niiden noudattamisesta, koska tiedän, että häntä pidetään eettisesti sangen korkean moraalikin omaavana. Kiukkonen piti itse estradille nostoaan kummallisena ja kertoi vain toimivansa sääntöjen mukaan. Mietimme oliko aika mennyt niin merkilliseksi, että tavallista moraalia pidetään jo huomionarvoisena.

Helsingin oikeusaputoimen johtaja Liisa Vehmas kolumnissaan ”Etiikka ja Ratikka” Advokaatti-lehdessä 8/2004,s 27.
Suomen Asianjajajaliiton valtuuskunnan kokouksessa Marjo Kiukkoselle
luovutettiin Tasavallan Presidentin 6.12. 2007 myöntämä korkea kunniamerkki.

              Kuvassa ovat Suomen Asianajajaliiton  entinen pääsihteeri Markku Ylönen, Marjo Kiukkonen ja asianajaja Juhani Karvo.


Powered by